Redaktør, ansvarlig eier og jurymedlem

Tom Ole Holth er ansvarlig for nettsidene nmsportsfiske.no, storfisker.no og avkroken.no. Han startet opp NM i sportsfiske i 2006. Tom Ole har bedrevet sportsfiske i ca 40 år. Han fisker både i fersk- og saltvann, og all fisk er like velkommen, om den veier 1 gram eller 20 kilo. I løpet av de siste årene har han også prøvd å fiske så mange arter som mulig i den norske fauna og har nå fått 93 forskjellige arter.

 


Administrator, konkurranseansvarlig og jurymedleme 

Andreas Næristorp jobber som IT-Konsulent i et advokatfirma til vanlig og har fisket siden han klarte å gå. Tidligere var det havfiske med pilk og spinnfiske fra land som var fokuset før det ble mer eller mindre meite i både salt- og ferskvann.

Startet med artsjakt i 2007 og har fått 104 arter på stang i Norge.
Nå er fokuset stor fisk og specimenfiske, med alt fra rovfisk, mikrofisk til stor fisk i salt- og ferskvann. Gjør mye av pioneervirksomheten spesielt i saltvann selv og tester ut nye ufiskede plasser og nye teknikker for å fange drømmefisken.
  


 Sportsfiskerekordene og jurymedleme 

Daniel André Bjørndalen født i 1980 i de dype skoger i Enebakk. Jobber som prosjektleder i bygge og rive bransjen. Far til to jenter.  Født og oppvokst med ørret, gjedde og abbor som fokus men senere i tenårene mere fluefiske og flue binding.  Fra midten av 2000 tallet har det vært mest artsfiske og meitefiske i fersk og saltvann.  Fisker etter alt med finner og med de fleste metoder. 

 


Jurymedlem

Irvin Kilde er utdannet biolog ved NTNU Vitenskapsmuseet i Trondheim, der han for tiden også er ansatt som førstekonsulent. Hovedinteressene inkluderer systematikk, biogeografi og artsbestemmelse av norske fiskearter, noe som går godt i lag med sportsfiskehobbyen.

 

 


Jurymedlem

Endre Hopland fisker mer enn folk flest. Fortrinnsvis er det agnfiske i sjøen som blir prioritert, men alt som inkluderer fiskestang faller innunder interesseområdet. Endre er fra Knarvik, nord for Bergen, og jobber som redaksjonssjef i en Vestlandsavis. Han prøver å kombinere interessen for fiske, foto og skriving etter beste evne. Endre har vært bitt av fiskebasillen siden han som treåring ble plassert i baugen av båten med en bambuskjepp, to meter snøre og en tyttebærkrok – og fikk en makrell helt i vannflaten. Alle fisker er like velkommen hos den ivrige vestlendingen, og nye arter er like moro som storfangster. I alle fall nesten…    


Jurymedlem

Ingar Heum

 

 Jurymedlem

Vilhelm Lund Skilhagen er en allsidig sportsfisker fra Namsos. I tillegg til og jobbe i nummeropplysning, jobber han som sportsfiskeguide på deltid. Han har fiska i 25 år, men har som resten av juryen hatt et oppsving på midten av 2000-tallet. Fisker det meste,men helst går det i artsrettet specimenfiske eller stor fisk på lett utstyr.

 

 
 


  Jurymedlem 

Martin Solem har fisket siden barneskolen i Langesund, og alltid hatt en fascinasjon for de ulike artene vi har. Etter noen års avbrekk våknet fiskeinteressen igjen da han oppdaget sportsfiskeforum på internett. Siden da har fiskeinteressen bare vokst, og artsfokus blitt større. Artslisten teller 58 arter, og øker sakte. Neida, den gjør ikke det, men når ungene blir store, DA skal han fiske! Martin elsker å lese dybdekart i sjøen, og kjenner sjøkartene utenfor Langesund bedre enn gatenavnene i nabolaget. Han har også utviklet en fascinasjon for å surre rundt i fjæra med hodelykt på jakt etter noe spennende.


  Jurymedlem 

Karl Johan Sæth er en sunnmøring i østlandseksil som har fisket latterlig mye så lenge han kan huske. Han er en allsidig fisker som trives både i ferskvann og saltvann, dog med en viss forkjærlighet for meitefiske. Er medlem i SFK Laken og en ivrig artsfisker med (foreløpig) 102 arter på samvittigheten. Fisking er nok likevel aller mest rekreasjon, og dessuten et utløp for et sterkt behov for nerding og utforskning av nye teorier. Tilbringer minst like mye tid med teoretisering, planlegging, flyfoto og sjøkart som ute i felten - og har alltid nye prosjekter på blokka...