Kim Rasmussen er årets microfisker i 2015 

Med hele 328 poeng er Kim Rasmussen den suverene vinneren av microklassen i NM i sportsfiske i 2015. Rasmussen oppnådde nesten 100 poeng mer enn nærmeste konkurrent. 

Av: Endre Hopland

 Microfiske Vinner 2015

Kim Rasmussen har gjort seg bemerket i det norske artsfiskemiljøet i flere år, spesielt innen knekking av koder på hvordan fange diverse småfisk. At bergenseren gjorde det skarpt i microklassen i 2015 er derfor ikke noen stor overraskelse. 

I microklassen kan en melde inn både ferskvanns- og saltvannsfisk, men bare de artene som har specimenvekt på 250 gram eller mindre teller. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art. 

For å oppnå så mye som 328 poeng, må en med andre ord fiske variert og etter mange forskjellige arter. Det gjorde Kim Rasmussen i 2015. Blant godsfiskene fra året som nå ligger bak oss kan vi nevne dvergulke på over 100 gram, glasskutling som snuser på grammet, hornkvabbe på over 100 gram, nordlig tangbrosme på nesten 60 gram, rødflekket kutling på over 30 gram, sandkutling over gjeldende norgesrekord, stor kantnål på over 50 gram, tangkutling på over 2 gram og tangstikling som nærmer seg 20-gramsgrensen. 

Nærmest Rasmussen i fjorårets microklasse var Daniel André Bjørndalen, som oppnådde meget respektable 234 poeng i løpet av året. Rasmussens lagkamerat i Team Norsemen, Geir Andreassen, kapret ellers tredjeplassen i klassen med sine 208 poeng. Den fullstendige resultatlisten finner du her.

Innmeldte fisk micro

Poengliste micro

Vinneren av microklassen mottar plakett som synlig bevis på bragden. Vi gratulerer så mye!

NM-juryen