Kjempegjørs ble årets fisk


 

Kåringen av Årets fisk 2012 har dessverre havnet litt for langt bak i hukommelsen til juryen, så ting har tatt tid. Nå er endelig stemmene avgitt. 

Det ble meldt inn veldig mye bra fisk i løpet av 2012, men juryen var nokså samstemt når Årets fisk skulle kåres. Frederik Mortvedt satset etter stor gjørs i Akersvannet i mai 2012, og specimenfiskeren fikk også fullklaff. Drømmegjørsen hans dro vekten til hele 11420 gram, og det er en vekt som har overbevist flertallet i juryen om at dette er Årets fisk. 

Samme mann hadde også en annen kandidat inne i kåringen, en fantastisk flott karpe på 11280 gram. Dette er en kjempefisk etter norsk standard, og prestasjonen blir ikke noe mindre når en tar med i regningen alle timene og alle kiloene (evt. tonnene) grunnfôr som har gått med i prosessen med å bryte den magiske tikilosgrensen. 

Andre verdige kandidater i kåringen var blant annet Marcus Åhlund sin 1792 gram tunge kloskate, Sverre Magnus Selbach sin tidligere norgesrekord på mora (1480 gram) og Thomas Breivik sin havål på 26540 gram. 

Den fullstendige oversikten over de beste, innmeldte fiskene i 2012 finner du her: http://nmsportsfiske.no/arkiv/manedens-fisk/manedens-fisk-2012 

Juryen gratulerer Frederik Mortvedt med Årets fisk 2012, og takker samtidig for alle innsendte bidrag.